top of page

Kuivülikonna ABC

Kuivülikond on spetsiaalne aerutamise riietus, millega ei pea kartma ümberminekut ja märjaks saamist. Kuivülikonna kasutamisel on mõned olulised asjad, mida mitte teades võib juhtuda, et ülikond läheb katki või ei pea vett. Kuivülikonna manseti vahetus on suur ja kallis töö, kaelamansett koos vahetusega maksab 40€ ja käemanseti vahetuse hind on 25€.

1. Kuivülikonna kõige olulisemad ja ka õrnemad kohad on lateksist käe-, kaela- ja jalamansetid. Enne riietumise alustamist tuleb võtta ära kell, käevõrud, sõrmused, kaelaehted, kapuutsiga pusad ja muud esemed, mis võivad kinni jääda ja lateksit lõhkuda. Aita alati teise käega mansetti suuremaks venitada, et käelaba läbi mahuks. Pead sisse pannes kasuta mõlemat kätt, et pea läbi kaelamanseti mahuks.

2. Et kuivülikonna aluriietus jääks kuivaks, tuleb sulgeda kõik lukud lõpuni välja sh. "mugavuslukk" mis võimaldab kiiret metsapeatust.

3. Oluline on vaadata, et mansettide alla ei jää pikkasid varrukaid, kaeluseid või juukseid. Mansett peab olema vastu nahka, et see vett peaks.

4. Alusriietusest: enamasti piisab õhukesest soojast pesust ja sokkidest. Oluline on, et kuivülikond ei oleks vastu paljast nahka. Kui ilm on väga külm, tuuline ja pilves, temperatuur alla +5, võib lisaks panna ühe õhema fliisi. Juhul kui on plaanis pikemalt vees olla, siis sõltuvalt veetemperatuurist peaks lisaks aluspesule olema vähemalt üks paksem fliiskiht riideid.

5. Jalanõud käivad kuivülikonna soki peale (kui on sokiosaga mudel). Hästi sobivad selleks neopreenist sussid või muud vett taluvad jalatsid.

Video: Kuidas kuivülikonda selga panna, nii et see terveks jääks ja kuiv oleks.

Video: Kuidas kuivülikonda seljast võtta, et see terveks jääks.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page